Gratis verzending vanaf 50,00 in NL
Gratis verzending vanaf 100,00 in BE
30 dagen retourrecht
Deskundig advies
Workshop  Canicross Basics

Run Dog Academy Workshop Canicross Basics

Terug naar overzicht

65,00

(0)

Workshop hardlopen met je hond voor beginners en geïnteresseerden
• WAAR: Borger
• WANNEER: Verschillende data
• TIJD: 9.00 - 12.00 uur
• TRAINER: Rosine Verkleij

Ook geschikt voor canitrail beginners!
Nieuwe canicross set aanschaffen is mogelijk...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

  • Op voorraad Gratis verzending Gratis verzending binnen NL
  • Online inschrijving

Productomschrijving

Leer de grondbeginselen van het canicrossen!

Canicross is een fantastische sport! Samen door het bos hardlopen en bewegen als één geheel is heerlijk. Er komt wel meer bij kijken dan je denkt, want sporten met een dier is erg complex. Ook omdat jij en je hond elkaar beïnvloeden in het bewegen en het belangrijk is dat je hem goed begeleidt in zijn training. Dat vergt veel inzicht en oefening.

Leer alle ins en outs van het canicrossen in 1 dagdeel en ga goed voorbereid van start met deze geweldige sport!  

Deze workshop wordt gegeven aan een kleine groep van maximaal 5 deelnemers. Daardoor is er genoeg ruimte voor je hond en voor individuele aandacht.

Wat is canicross?

Canicross is hardlopen met je hond op onverharde ondergrond, waarbij je hond recht voor je uit loopt en met je samenwerkt. De elastische lijn tussen jullie, zorgt voor een constante verbinding.

Het is goed voor je conditie, goed voor je hond en voor de onderlinge band met je hond. De meeste honden vinden het fantastisch om te doen!

Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop worden de basisvaardigheden van canicross behandeld en geoefend. Je leert over de juiste trainingsroutine, de canicrosstechnieken en hoe je het beste kunt samenwerken met je hond. Je krijgt info over het juiste materiaal, een goede trainingsopbouw en –planning en tips & tricks om zelf mee aan de slag te gaan. Dit alles volgens de visie van Run Dog.

De workshop is laagdrempelig en niet heel intensief. In totaal gaan we ongeveer 3 km canicrossen, met korte pauzes tussendoor.

Voor wie is dit geschikt?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die wil gaan beginnen met canicross, canitrail of dogsurvival. Maar ook voor iedereen die al even bezig is maar nooit de basistechnieken heeft geleerd.

Je hond doet ook mee met de workshop (1 hond per deelnemer). Hij moet minimaal 1 jaar oud, fit en gezond zijn. Heeft je hond wat extra ruimte nodig? Geen probleem! Alle honden zijn continu aangelijnd en houden voldoende afstand.

Welk materiaal heb ik nodig?

Je hebt een basisuitrusting voor canicross nodig. Dit bestaat uit een canicross harnas voor je hond, een elastische lijn van max 2 meter en een heupgordel. Je kunt deze basisuitrusting lenen. Na afloop van de workshop kun je materiaal passen en eventueel aanschaffen. Je krijgt daarbij uitgebreid advies.

Verder heb je trail- of hardloopschoenen, hardloopkleding, extra kleding voor rustmomenten, een wandellijn, een wandeltuigje of halsband, water en beloningssnoepjes voor je hond nodig.

Wat kost het?

€ 65,00 inclusief koffie/thee, goodiebag, leenmateriaal

Waar is het?

Borger, in de mooie natuur van Drenthe

Wanneer is het?

Bij de optie kun je kiezen voor een datum.

Tijd: van 9.00 tot 12.00 uur

Wie is de trainer?

De workshop wordt gegeven door Rosine Verkleij.

Na je online inschrijving ontvang je per mail een bevestiging en meer info.  

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »