Nieuwe focus -> minder producten =
SALE! bij Run Dog
Gratis verzenden boven 50 euro in NL
Gratis verzenden boven 100 euro in BE
Over Run Dog

Over Run Dog

Samen sporten met je hond is fantastisch om te doen! Ga lekker de natuur in, geniet van de samenwerking met je hond en van de omgeving. Zo kun je samen de mooiste avonturen beleven!

Bereid je wel goed voor en ga zorgvuldig te werk, want er komt meer bij kijken dan je denkt. Run Dog helpt je graag op weg met het juiste materiaal en veel info!

Wat zijn de mogelijkheden? 

Let op: De Run Dog vestiging in Borger is alleen open op afspraak.

Over Run Dog

Over Run Dog

Hoe is Run Dog ontstaan?

Run Dog is in 2013 opgericht door Rosine Verkleij, vanuit de grote behoefte aan goed en geschikt materiaal voor het sporten met honden.

Rosine’s passie voor de sledehondensport zorgde voor veel kennis en inzicht op het moment dat de canicross sport in Nederland nog in de kinderschoenen stond. Vanuit een groot gevoel voor verantwoordelijkheid voor het welzijn van de honden, is Run Dog ontstaan. In die tijd waren er weinig goede canicross harnassen beschikbaar voor verschillende type honden en was kennis over de juiste pasvorm en verantwoorde manier van trainen niet of nauwelijks beschikbaar. Daar moest verandering in komen!

In 2016 is de Run Dog Academy toegevoegd als logisch gevolg om kennis te verspreiden over verantwoord sporten en begeleiding te bieden daarin.

De Run Dog Shop opende in 2017 haar deuren in De Wilp, de eerste echte canicrosswinkel. 

In 2018 is er gestart met het geven van de Opleiding Run Dog Trainer, de eerste en enige opleiding in Nederland voor canicross trainers, geaccrediteerd door de Raad van Beheer.

In 2020 is Run Dog naar Borger verhuisd en is er gekozen voor een meer flexibele manier van werken in een bosrijke omgeving met meer persoonlijke aandacht en ruimte voor advies en training. Hierdoor kwam er aan de fysieke winkel een eind. De passervices op verschillende locaties in Nederland zijn daarvoor in de plaats gekomen. Deze zijn op afspraak open.

In de visie van Run Dog kun je lezen dat de drang om goed voor te lichten, goed materiaal te leveren en kennis te verspreiden verder is gegroeid en ontwikkeld. Deze visie is de grootste drijfveer van Run Dog.

Rosine Verkleij

Rosine - Run Dog

De jarenlange ervaring in de sledehondensport vormt de basis van de passie voor honden van Rosine, eigenaar van Run Dog. Het is veel meer dan een hobby en tegenwoordig ook meer dan werk, het is een manier van leven. Haar Siberische Husky’s hebben haar veel geleerd over het communiceren, samenwerken, sporten en leven met honden. Bijna alle activiteiten en sporten die bij Run Dog aan de orde komen, worden regelmatig door haar en haar honden beoefend. 

Kennis over de sport heeft Rosine opgedaan in de praktijk en bij verschillende trainers en mushers in binnen- en buitenland. Door kynologische opleidingen, cursussen en lezingen en door het samenwerken met andere ervaringsdeskundigen en professionals. Ook de jarenlange ervaring in de paardensport en de samenwerking met professionals daarin, leveren veel inzichten op die bruikbaar zijn.

Haar inzet in de sport is zichtbaar in de volgende initiatieven:

Rosine woont, werkt en traint met haar Siberische Husky’s in Borger en omgeving.

Samenwerking 

Run Dog werkt samen met verschillende specialisten en professionals. Via de Run Dog Academy wordt nauw samengewerkt met de Run Dog Trainers en Master Trainers.

De Passervice van Run Dog is in samenwerking met Go Dogsports

Het begeleiden van canitrails wordt gedaan met trailrunning organisatie Cairn Trails & Adventures.

Samenwerking Run Dog

Ook is er veel contact met klanten, die soms ook vrienden zijn, sporters, trainers, hondentrainers, natuurbeheerders etc.

De merken in het assortiment van Run Dog zijn erg betrouwbaar en hoogwaardig. Ook hier is sprake van een nauwe samenwerking, zodat er hoge kwaliteit en goede service geboden kan worden. Er wordt gewerkt met o.a. Non-stop dogwear, Zero DC, Weltmeisters Dogsport, Yukon Dogsports, Ruffwear, Gooiker Steptrading, Gravity Scooters, Greenheart Premiums, Fastdog, Mamut Dog Nutrition en Essential Foods.

De foto’s van Run Dog zijn gemaakt door verschillende fotografen, of zijn beschikbaar gesteld door de hiervoor genoemde merken. Fotografen waar we mee samenwerken zijn Paulien van der Werf van Peaks & Pines Photography, Harold Meerveld en anderen. De illustraties van alle activiteiten zijn speciaal voor Run Dog gemaakt door Pieski z Kreski.

De optimale werking van onze webshop wordt mede mogelijk gemaakt door Project90, Lightspeed Nederland, DMWS, Mollie en PostNL.

Sponsoring

Run Dog is sponsor van de volgende verenigingen en stichtingen:

Dutch CaniTrail Association

Canicross Nederland

Happydog Survival

Dogsurvival Zeewolde

Cairn Trails & Adventures

Organiseren zij een evenement? Dan kun je zomaar de Run Dog Stand tegenkomen. Kom dan gerust even langs!

Run Dog Stand

 

BLOG Inspiratie, tips en adviezen

 • Trainen met een doel17 Apr

  BLOGTrainen met een doel

  Het stellen van de juiste doelen met canicross, canitrail, bikejoring of stepjoring is belangrijk voor de uitvoering van je trainingen. Hoe helderder je doel, hoe effectiever je kunt trainen. Een doel is heel persoonlijk en gericht op het team dat je met je hond vormt.

 • #3. 10 Tips voor Canicross Beginners24 Sep

  BLOG#3. 10 Tips voor Canicross Beginners

  Het lijkt erg simpel: bijna iedereen heeft een hond en met hardlopen kun je zo beginnen. Maar vergis je niet, canicross is een complexe sport waar veel bij komt kijken. We geven je daarom graag wat tips, zodat je verantwoord aan de slag kunt hiermee!

 • #2. 5 Canicross Basisvaardigheden04 Sep

  BLOG#2. 5 Canicross Basisvaardigheden

  In onze vorige blog #1. Canicross Aspecten hebben we een begin gemaakt met de theorie van de canicross techniek. Vandaag gaan we verder in op de techniek met deel #2. van de 3-delige blogserie Canicross. We geven je praktische handvatten om mee aan de slag te gaan.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »