Nieuwe focus -> minder producten =
SALE! bij Run Dog
Gratis verzenden boven 50 euro in NL
Gratis verzenden boven 100 euro in BE
De visie van Run Dog

De visie van Run Dog

Run Dog is een bedrijf met een duidelijke visie. Deze visie is ontzettend belangrijk en dringt diep door in al onze diensten, producten, activiteiten en samenwerkingen.

De visie is gebaseerd op de volgende 4 pijlers:

1. De hond staat centraal

Het belang van de hond staat altijd voorop. Vanuit het perspectief van de hond wordt gekeken wat het beste is. Dit kan betekenen dat doelen, verwachtingen of wensen van mensen aangepast of bijgesteld moeten worden of pas later aan de orde komen.

2. Alles houdt verband met elkaar

Een advies, product of training staat nooit op zichzelf. Alles heeft met elkaar te maken en de totale context bepaalt de richting. Zoek je een bepaald product? Dan kan het best zijn dat we na het onderzoeken van de context erachter komen dat je iets heel anders nodig hebt voor je hond of je anders tegen de situatie aan kijkt. 

3. De techniek van de sport heeft inzicht, harmonie en aanleuning als fundament

Run Dog is gespecialiseerd in het sporten met je hond recht voor je uit, zoals canicross, canitrail, bikejoring en stepjoring. Deze sporten zijn ontstaan vanuit de sledehondensport.

De techniek die de Run Dog Academy toepast, is gebaseerd op technieken uit de sledehondensport, paardensport en de humane sport. Dit is vernieuwend en helemaal gericht op het welzijn van de hond. De volgende punten vormen het fundament:

 • Inzicht in de hond

Het inzicht in de hond als individu, het leren begrijpen wat de hond aangeeft en nodig heeft en het communiceren met de hond staat centraal.

 • Harmonie tussen inspanning en ontspanning

In plaats van gebruik te maken van opwinding bij honden voor het rennen, trainen we op techniek en relaxation: het leren loslaten van het lichaam bij mens en hond. Een ontspannen lichaam kan zich beter inspannen en kan beter bewegen. Bewegingen worden bewust en gecontroleerd getraind.

 • Op zoek naar aanleuning

De continue lichte spanning op de elastische lijn is de verbinding tussen mens en hond en zorgt voor een nauw contact. Hierdoor ontstaat aanleuning bij een juiste samenwerking. Mens en hond gaan harmonieus bewegen en gaan samen beter bewegen. Het wederzijds vertrouwen speelt hierin een belangrijke rol.

4. Doel: Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en professionalisering van de sport

Door de samenwerking met specialisten en professionals wordt kennis gebundeld en gedeeld. De Run Dog Academy is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ervaring. Door de koppeling van bedrijfsactiviteiten wordt alles naar een hoger plan getild en wordt kennis verspreid.

Op die manier levert Run Dog een bijdrage aan de ontwikkeling en professionalisering van de sport, met uiteraard het welzijn van de hond als uitgangspunt.  

BLOG Inspiratie, tips en adviezen

 • Trainen met een doel17 Apr

  BLOGTrainen met een doel

  Het stellen van de juiste doelen met canicross, canitrail, bikejoring of stepjoring is belangrijk voor de uitvoering van je trainingen. Hoe helderder je doel, hoe effectiever je kunt trainen. Een doel is heel persoonlijk en gericht op het team dat je met je hond vormt.

 • #3. 10 Tips voor Canicross Beginners24 Sep

  BLOG#3. 10 Tips voor Canicross Beginners

  Het lijkt erg simpel: bijna iedereen heeft een hond en met hardlopen kun je zo beginnen. Maar vergis je niet, canicross is een complexe sport waar veel bij komt kijken. We geven je daarom graag wat tips, zodat je verantwoord aan de slag kunt hiermee!

 • #2. 5 Canicross Basisvaardigheden04 Sep

  BLOG#2. 5 Canicross Basisvaardigheden

  In onze vorige blog #1. Canicross Aspecten hebben we een begin gemaakt met de theorie van de canicross techniek. Vandaag gaan we verder in op de techniek met deel #2. van de 3-delige blogserie Canicross. We geven je praktische handvatten om mee aan de slag te gaan.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »